gözle bariz görünen durumdur. artık tedavi ya da iyileştirmeyle zerre alakaları kalmamış ota boka ameliyat demeyi şiar edinmişler. dün bir kbb'ciye gittim 1 haftadır burnum tıkalı ve nefes alamıyorum diye. adam 3 saniyesini harcayıp kıkırdağımda deviasyon olduğunu ondan nefes alamadığımı söyledi. ben de bunu 20.ye duyduğum için dedim ki dohtor bey bu hep vardı ve engel olmuyordu, burun etim şiştiği için nefes alamıyorum onun sebebini söyleyin. yok yok sen ondan nefes alamıyorsun kesin ameliyat olman lazım dedi bana. ulan dedim burnum şiş değilken bi problem yoktu benden iyi mi bilicen? yok dedi senin kesin ameliyat olman lazım. adamı nefes alabildiğime ikna edemedim. benden iyi biliyormuş önceki halimi. zaten o deviasyonu görünce muayeneyi bitirdi kafasında 3 saniyede başka hiçbir şeye bakmadı dinlemedi bile. gittiğim tüm doktorlar böyle. ve hepsi vizite 2-3 para isteyen şanlı özel hastane doktorları. tamamen paraya dökmüşler işi.
-
-
özel hastane sahibi sağlık bakanı oldu bu ülkede. bu da sonucu.
-
tıp fakültesi kontenjanları artarken ses çıkarmadığınız için sarı öküzü vermiş oldunuz. niteliğin nicelikten önemli olduğunu herkes acı bir tecrübe ile öğrenecek maalesef.
-
buna sadece doktorlar özelinde bakmak yanlış olur. evet doktorlar işi paraya dökmüş olabilir artık iyiden iyiye. ama burada alım gücüyle de bakmak gerek, alım gücünün düşük olduğu yerlerde her meslek grubu paraya bakar, bakacaktır da.
ha olay tıp olunca, benim düşüncemi soracak olursanız, elbette ki en önemli durum insan hayatı derim. ama insanda bir özellik var, ne ile uğraşıyorsa o biraz daha basitleşiyor. belki de bu sebepledir ki her doktor için yahut her tıpçı için geçerli değil elbette ama bazı doktorlar için para kazanma hırsı, arzusu, insan hayatından önce geliyor. -
özel hastaneler için kesinlikle doğrudur. iş artik ticarete döküldü
-
mr vs çekmeden hasta bakmıyorlar aq.
-
bu çarka çomak sokmak gerekiyor. devletin ciddi denetleme yapması lazım bu özel kurumlara.
-
ilaç sektörünün kurduğu çirkin ticari çarkın yanında yok hükmündedir.
-
ülkemizde sağlık sektörü en fazla ticarileşen, para hırsı en fazla olan insaların çalıştığı sektörlerden biri.
-
ülkede tüm kurum ve meslekler para tuzağı oldu artik