--spoiler--
elektrik üretim ve dağıtım maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için %25, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubu için %15, sanayi abone grubu için %10 ve tarımsal faaliyetler abone grubu için %12,4 oranında artış yapılmıştır. bu artışla beraber 100 kwh elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 259,04 tl olmuştur. ayrıca botaş'ın internet sitesinde ilan ettiği botaş doğal gaz toptan satış fiyatları ışığında: nihai doğal gaz satış fiyatlarında sanayi tüketicileri için ortalama % 20, elektrik üretim santralleri için ise ortalama %24,2 oranında artış söz konusudur. tarifeler 5 nisan 2025 tarihi itibariyle geçerli olacaktır.
--spoiler--
-
-
sessiz sakince gecirdiler yine. gündem bile olmadı
-
şimşek gibi çaktı.
-
elektrik faturasından etkilenmemenin en mümkün yolunu söyleyeyim. mümkün oldukça az elektrik aletleri kullanın ki, elektrik zammından etkilenmeyin. ne bileyim ışık kullanabilirsiniz, telefonu şarj da edebilirsiniz onda da sıkıntı yok. bilgisayar, televizyon gibi şeyleri bırakın ama. olur ki illa televizyon izlemek isterseniz tv'den. bulaşık, çamaşır gibi şeyleri mecbur elden geçireceksiniz. yani elektrik değil de bunlar yönünden su faturasına abanılmış olacak.
ha bir de buzdolabı falan da kullanmazsanız o da olur, yani aile olmayın, tek başınıza yaşayın. tek başınıza yaşarsanız ihtiyaçlarınız da mümkün oldukça azami olur.
sözün özü hani yaşayın ama yaşamayın yani. -
maaslara zam yaparken titreyen eller, elektrige gelince çarpıyor
-
atlanmasin dogalgaza da %20 bindirdiler.
-
şu orana bak aq, tek kalemde girdi. kimsenin de sesi çıkmıyor
-
avrupanin 8 yıllık enflasyon oranı kadar zam yapıldı.
-
girtlagimiza oturuyorlar resmen
-
akp ve mhpli seçmen mutluluktan uyuyamamistir