• reddit'te gezerken dikkatimi çeki ve paylaşmak istedim. r/turkey subreddit'in de konu olan başlıktır. konuyu açan ve görüşünü belirten arkadaş baya birikimli birine benziyor ve türkiye konusunda haksız da değil.

https://www.reddit.com/...%B1%C5%9Far%C4%B1ya_kapatmak_ve/

--spoiler--
    türkiye'yi bilinçli şekilde dışarıya kapatmak ve demografisiyle beraber cumhuriyet temelini ortadan kaldırmanın son aşaması: "doğuda sınırları açıp, batıda duvar örmek."

- türk ordusu gelenek bilinci unutturuldu ve milletten ayrıştırıldı.

- türk daima ileridir hedefi unutturuldu.

- türk'ün andı kaldırıldı. türk; doğrudur, çalışkandır, büyüklerine saygılı, küçüklerine sevgilidir bilinci unutturuldu.

- atatürk'ün gençliğe hitabesi unutturuldu, inkılapları unutturuldu.

- türk'ün millet bilinci unutturuldu.

her şey ilmek ilmek örüldü. millet, vatan normlarından ayrıştırıldı ve tepkisizleştirildi.

türkiye'nin doğu sınırlarını mültecilere açması ve batı sınırlarına duvar örmesi artık son aşamaya gelindi. ülkenin demografik yapısını ciddi şekilde etkileyebilecek bir durum. bu politikaların hem kısa vadeli hem de uzun vadeli sonuçlarını düşünüyorum ve bu konuda bop aşamasının son halkasına geldiğimizi düşünüyorum.

öncelikle, mültecilerin ülkeye girişiyle birlikte nüfusun hızla artması, özellikle büyük şehirlerde altyapı, eğitim, sağlık ve istihdam gibi alanlarda ciddi bir baskı oluşturdular. bu durum, hem türkiye cumhuriyeti vatandaşının hem de mültecilerin yaşam koşullarını olumsuz etkiledi ve çatışma ortamı oluşturdu. ayrıca, işgücü piyasasında mültecilerin düşük ücretli işlere yönelmesi, kendi vatandaşının iş bulma şansını azalttı ve işsizlik oranlarının kontrol dışına çıkmasına neden oldu. özellikle genç nüfus bu durumdan fazlasıyla etkileniyor ve dış göç sorununu da beraberinde getiriyor. özetle ülkenin için bilinçli bir şekilde boşaltılıyor.

demografik dengenin değişmesi, türkiye'nin kendi içinde farklı etnik ve dini gruplar türemesine de sebep oldu. "mazlum kardeşlerimiz" diye aldıkları milyonlarca mültecilerin farklı etniklerden oluşması bu durumun temel nedenlerinden biri. özellikle belirli bölgelerde aşırı radikal mülteci yoğunluğunun artması, kendi vatandaşımız ile mülteciler arasında sosyal ve kültürel gerilimlere neden oldu. hatta bu bölgelerde kendi gettolarını bile oluşturdular, kendi inançlarına göre kendi yargılamalarını yapmaya başladılar. bu durum, türk milletinin toplumsal uyumu ve yapısını bozdu.

mülteci entegrasyon konusunda kontrolü kaybettiler. kim nerede ne yapıyor herhangi takip ve denetim yok. türk milletinin; dil, kültür ve sosyal normları bağımsızlığını kaybetti. millet artık vatan savunmasını "acaba gerek var mı ya?" şeklinde düşünür hale geldi.

bu konular her ne kadar savunma sanayi haberleriyle unutturulmaya ya da geçiştirilmeye çalışılsa da artık millet güvenlik endişesini "vatan-millet, toprak bütünlüğü" olarak değil, "kişisel güvenlik" olarak düşünmeye başladı ve birikimini yapıp, tası tarağı toplayıp, topuklama derdine düştü. bu durum "anadolu'nun köylerinde veya ücralarında bile bu şekilde". millet çoluğunu çocuğunu dışarı gönderme derdine düşmüş.

ben uzun vadede durumu hiç iyi görmüyorum. "artık uyanin!" diye haykırmak da istemiyorum çünkü geç kaldık. iç siyasette sandıkta bekletilen oyuncak gibi bir adet maşa terörist "apo" kuklasını gündem olarak ortaya attılar yine milleti saçma sapan bir süreçle oyalıyorlar. arka planda "batıda duvar örülüyor, doğuda sınırlar açılıyor."

sonuç olarak, türkiye'nin, dış siyaset, mülteci politikaları ve demografik yapısı bop'a entegre bir şekilde yürütülüyor ve son aşamadayız diyebilirim. iç siyasette alınan kararlarla beraber milleti derin bir uykuya daldırdılar. freni boşalmış kamyon gibi yokuş aşağı ilerliyoruz ve o keskin viraj çok yakın.

kendinize iyi bakın, sağlıkla kalın.

--spoiler--

12 more entries